МВФ прогнозує скорочення економіки України в 2022 році на 35%

Економіка України може скоротитися на до 35% протягом 2022 року, якщо нова російська агресія триватиме – про це йдеться в звіті Міжнародного валютного фонду, який цитують міжнародні медіа 14 березня.

У попередній оцінці впливу російської агресії Фонд припускає, що втрати людських життів, збитки, завдані критичній інфраструктурі, торгівлі, а також потік біженців ВВП країни скоротиться щонайменше на 10% від показників 2021 року. Такий сценарій можливий у випадку швидкого завершення війни та допомоги міжнародних донорів.

Агенція Reuters, зокрема цитує голову місії МВФ в Україні Іванну Владкову Голлар, яка вважає, що українська влада докладає «визначних зусиль», аби втримати економіку та фінансову систему України на плаву.

Читайте також: Єврокомісія презентувала четвертий пакет санкцій проти Росії

«Виплата зарплат і пенсій, поповнення банкоматів готівкою, відкриття відділень банків… подальші виплати за облігаціями зовнішнього боргу, аби після війни вони могли продовжувати звичайні операції з їхніми кредиторами та ринками. Це справді визначна, визначна робота», – перерахувала Голлар.

Рада виконавчих директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) 10 березнясхвалила екстрену фінансову підтримку Україні у розмірі 1,4 мільярда доларів у рамках Інструменту швидкого фінансування (RFI) для задоволення невідкладних потреб у фінансуванні та пом’якшенні економічних наслідків війни.

МВФ очікує, що нова повномасштабна агресія Росії проти України матиме наслідки не тільки для обох країн, а й для глобальної економіки.

«Президента Росії треба прибрати з правління» – діти, які тікають від війни (відео)

Будь ласка, зачекайте

Embed

share

«Президента Росії треба прибрати з правління» – діти, які тікають від війни (відео)

Embed

share

The code has been copied to your clipboard.

width

px

height

px

The URL has been copied to your clipboard

No media source currently available

0:00

0:02:16

0:00

ЗАВАНТАЖИТИ

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

Ще новини

Leave a Comment